Impactful media

Mediasamenwerkingen

Wij geloven in gewenste (commerciële) communicatie die niet aanvoelt als reclame. Een boodschap komt natuurlijker en betrouwbaarder over als deze in het redactionele gedeelte van een medium staat, dan in een reclameblok. Dat is waar we blij van worden en waarop wij dan ook onze mediasamenwerkingen baseren. Om die reden onderhouden wij een groot netwerk met kwalitatieve mediapartijen om samenwerkingen mee aan te gaan.

Wat is een mediasamenwerking?

Een mediasamenwerking is een exclusieve samenwerking waarbij je betaalt voor content die wordt getoond binnen de redactionele formule van een medium. Dat kan bijvoorbeeld een TV- of videoformat zijn, een online content-dossier, een branded podcast, maar ook een branded activatie op radio. Het mooie is dat beide partijen hier baat bij hebben en het gaat een flinke stap verder dan een TV-spot inkopen in een reclameblok. We gaan écht aan de slag om interessante content te produceren. Als we naar de (on)mogelijkheden van grote media-exploitanten kijken, zoeken we voor jou de grenzen van het mogelijke op, maar wel altijd met veel respect en ruimte voor de wederpartij. Een mediasamenwerking gaat pas echt vliegen als beide partijen erin geloven en er een win-win situatie ontstaat. Financieel, maar ook inhoudelijk, zijn wij in staat om maximaal rendement uit mediasamenwerkingen te halen.

Hoe gaan we te werk bij een mediasamenwerking?

Wij zijn continu in contact met media-exploitanten, influencers(netwerken), radio-, TV- en (online) contentproducenten. Wij weten wat er bij deze partijen speelt en maken snel nieuwe contacten wanneer een specifiek inzicht of de mediastrategie daar om vraagt. Je kunt ons gebruiken voor het optimaliseren en begeleiden van bestaande of geadviseerde mediasamenwerking-deals, maar we worden ook superenthousiast van het conceptualiseren, initiëren en implementeren van mediasamenwerkingen.

Inspanning loont

"Geweldig om echt iets bijzonders te maken voor je doelgroep. Dat betaalt zich altijd uit!"

Wat krijg je van ons?

Wij nemen graag een regisseursrol aan in het hele creatieve- en projectproces. Het begint allemaal met een heldere briefing en debriefing. Vervolgens maken we een plan van aanpak en mediastrategie. Wanneer hier een passend mediasamenwerking-idee uitrolt, bepalen we samen de inhoud om vervolgens de mediaexploitant erbij te halen. We zorgen voor heldere afspraken en vooraf opgestelde KPI’s. Gedurende de looptijd van de campagne houden wij alle vingers aan de pols en sturen bij waar nodig.

Toolkit

Ook binnen mediasamenwerkingen gebruiken we graag het See-Think-Do-Care model (kort gezegd: algemene merkboodschap, gerichtere productboodschap, activerende conversieboodschap). Het doorlopen van de verschillende stadia uit dit model in de customer journey, zorgt ervoor dat de boodschap zo effectief mogelijk overkomt. Na meer dan 15 jaar ervaring en vele mediasamenwerkingen, hebben we een enorme schat aan ervaring en benchmarkcijfers beschikbaar. Maar ook hier geldt weer: zonder heldere en scherpe KPI’s, geen mediasamenwerking.

Voorbeelden van mediasamenwerkingen

Een mooi voorbeeld van een mediasamenwerking is de serie Citroenstraat10 die we samen met LINDA. gemaakt hebben voor WE Fashion.

Meer weten?

Speel jij met de gedachte aan exclusieve content waar je doelgroep helemaal blij van wordt? Denk dan eens aan een mediasamenwerking. Onze media director Lennart helpt je graag!

Mail Lennart