WE fashion

Citroenstraat 10

Hoe maken we de Nederlandse vrouw verliefd op WE Fashion?

De kleding van WE Fashion speelt een ondersteunende rol in het leven van de doelgroep. Mensen die er ‘casually stylish’ uit willen zien, kunnen altijd bij WE terecht. Dit willen we ook laten zien aan de moderne vrouw in Nederland. Op een supertoegankelijke manier met pakkende content en met WE als ondersteunend merk. Samen met het creatieve team van LINDA. hebben we deze content ontwikkeld, met als doel het verhogen van brand awareness, imago en store visit intent.

#mediapartnership #enterainment #video

Oplossing

In samenwerking met Will Koopman (schrijver/regisseur van o.a. Gooische Vrouwen en Divorce), creëerden we de LINDA. original ‘Citroenstraat 10’. Een komisch-dramatische webserie over de onlangs gescheiden Fleur, gespeeld door Kim Pieters, die op de redactie van een vrouwenblad werkt. Na haar breuk met Wouter (gespeeld door Frederik Brom), is ze met haar twee kinderen van Amsterdam naar Almere verhuisd. Haar nieuwe adres? Citroenstraat 10.

In de acht afleveringen is de totale cast gekleed in de nieuwe najaarscollectie van WE Fashion. Een key-scene vindt plaats in een WE Fashion-winkel en het kerstcadeau van de nieuwe liefde van Fleur is een prachtig vest van WE Fashion. Als klap op de vuurpijl draagt iedereen tijdens de speeddate in aflevering twee, de WExLINDA.-naamtrui. Deze trui kon men zelf ook bestellen in de WE-webshop.

Resultaat

Via een crossmediale owned- en paid campagne (nieuwsbrieven, mailings, print-uitingen in LINDA.magazine, een tv-spot, een outdoor-campagne, een radiocommercial, een banner- en social campagne) werd de vrouwelijke kijker verleid om Citroenstraat10 te kijken. Het werd de best bekeken LINDA. Original tot dan toe. Ook was de serie tweemaal integraal te zien op Net5 en via Videoland.

Het onafhankelijke onderzoek van DVJ-insights wees uit dat de campagne bijna driekwart van de totale doelgroep heeft bereikt. De brandfit tussen LINDA. en WE Fashion werd hoog beoordeeld en naast een stijging in merkbekendheid, zagen we vooral een enorme stijging in de store-visit-intent. En… binnen twee dagen was al meer dan 50% van de WExLINDA-naamtruien uitverkocht!

Met dank aan WE Fashion, LINDA, Will Koopman, Kim Pieters en Frederik Brom.

58%Stijging store-visit-intent
81%Van de doelgroep bereikt
BestBekeken LINDA. Original ooit

Meer mooi werk

Meer weten?

Kijken wat voor bijzondere campagne we voor jou kunnen creëren? Laten we samen een nieuw project starten!

Neemt contact op