Mitsubishi

Social media playbook

Wat is de juiste contentstrategie voor Mitsubishi Aftersales (EU)?

Mitsubishi staat bekend als één van de meest veilige en betrouwbare automerken van de wereld. Maar welke rol vervul je met je content als de consument de auto al heeft aangeschaft? Deze vraag beantwoordden we met een aftersales contentstrategie die moest leiden tot consistente content door heel Europa, in plaats van losstaande campagnes en social posts. Belangrijk daarbij is om eventueel ‘buyers remorse’ om te buigen naar enthousiasme en langdurige tevredenheid over de aankoop van een Mitsubishi.

#Contentstrategie

Oplossing

Een nieuwe contentstrategie in de vorm van het Mitsubishi Playbook. Centraal hierin staat de doelgroep - in dit geval de Sentinels (gespecificeerd met de Myers-Briggs Type Indicator).  Voor de narratief van de diverse onderdelen, identificeerden we twee rollen voor Mitsubishi – namelijk die van de helper en mentor.

Voor dit alles hebben we een centraal frame gemaakt van Togetherness, met de ampersand, de '&’. Hierin vallen drie contentrubrieken:  

1. Maintenance & Driving pleasure: gericht op het voorkomen van problemen met de auto
2. Discover & Enjoy: inspirerende content om erop uit trekken met je Mitsubishi
3. Me & my Mitsubishi: portretten gericht op de intieme relatie van mensen met hun auto

Door het voorkomen van problemen, het inspireren en verdiepen van de relatie en het versterken van de relatie (we kennen elkaar), voorkomen we buyers remorse en vergroten we de tevredenheid van de klanten van Mitshubishi.

Met dank aan Mitsubishi Motors

Resultaat

We maakten een Europees Mitsubishi Playbook, beschikbaar voor alle Europese Mitsubishi-landen. Na de strategie was het tijd voor de uitvoering! We produceren always-on-content, die ingezet kan worden op Facebook en Instagram. Ieder land heeft de mogelijkheid de content te finetunen naar hun eigen taal en land.

1Geïntregeerde contentstrategie
3Contentformats
25Deelnemende landen

Meer mooi werk

Meer weten?

Wil jij ook een contentstrategie voor jouw organisatie of merk? Neem contact op met Nannie!

Neem contact op