EBS

Ride the rainbow

Hoe geven vervoerders aan dat iedereen welkom is in het OV?

Dragqueens staan bij de regenboosbus van EBS

EBS wil samen met de andere vervoerders binnen de regio Amsterdam vormgeven aan hun steun aan de Pride in Amsterdam. Ze willen aan de buitenwereld laten zien dat iedereen, inclusief de LHBTIQ+-ers welkom is in het openbaar vervoer, want het OV is voor ons allemaal.

#OV #LHBTIQ+ #regenboog #inclusiviteit

Oplossing

Wij hebben heel zichtbaar invulling gegeven aan deze vraag door het rijdend materieel zelf een jaar lang mee te laten kleuren met de veelkleurige LHBTIQ+-gemeenschap. Op de vervoersmiddelen prijkten niet alleen de regenboogkleuren, maar ook het woord ‘welkom’ in verschillende talen. De regenboogvoertuigen zijn op 29 juli feestelijk in gebruik genomen door een ‘road parade’ van de tram en de bussen, in optocht naar de Dam. Egbert de Vries, voorzitter van de Vervoerregio, gaf het startsein voor de ingebruikname van de voertuigen. Drag Queens Miss Patty Pam-Pam en Charité la Bustier zorgden voor een gastvrije ontvangst van genodigden en waren voor even, conducteur in de tram.

Resultaat

Het beste resultaat van deze sympathieke actie zou natuurlijk een 100% inclusieve samenleving zijn. Als deze vervoersmiddelen hier ook maar een kleine bijdrage aan hebben geleverd, is de opzet al geslaagd. De vervoersmiddelen reden een jaar rond in deze kleuren en hebben zo een groot deel van de regio Amsterdam in contact gebracht met de boodschap. De ingebruikname zelf is door meerdere lokale, regionale en nationale media opgepikt.

Met dank aan EBS, GVB, Connexxion, Regiovervoer Amsterdam

7kleuren van de regenboog
1jaar regenboogpromotie

Meer mooi werk

Meer weten?

Kijken wat voor bijzondere campagne we voor jou kunnen creëren? 

Neem contact op met Rembrandt!